ZENEI PROGRAMOK


A jó, a rossz és loop

július 14. szerda 16:45

koncert két személyben
Pop-rock klasszikusok puritán hangzásban. David Bowie, Depeche Mode, Johnny Cash, Red Hot Chilli Peppers, Pink Floyd dalok Máthé Zsolt szövegeivel és trombita-kíséretével. Gitáron játszik és loop station pásztora Herczeg Tamás.


Azegrivár

július 14. szerda 18:00 | Csűr

Magyarország egyik (ha nem a) legegyszemélyesebb zenekara, Azegrivár 2006 elején jött létre. Egyelőre tagcserék nem sújtották a zenekari kémiát.
Lemezek:
'Egy Mai Magyar Dzsentri' (2017)


John Lennon-est (Tasnádi Bence & Várvölgyi Szabolcs)

július 14. szerda 19:30

Ha 3021-ban megkérdeznék az “utca emberét”, tud-e mondani egy zenekart a XX. századból, valószínűleg azt vágná rá, hogy The Beatles. John Lennon megalapította a világ első és alighanem legismertebb rockzenekarát, 10 év alatt felforgatta a könnyűzenét, majd megszállta a szerelem, és makacsul mindennek hátat fordítva, Yoko Ono oldalán alkotott még 10 éven át, tébolyító meggyilkolásáig. Az utóbbi időszak is figyelemreméltó, de a The Beatles életmű kétség kívül tökéletes!
Születésének 81.-, halálának 41.-, és a The Beatles feloszlásának 51. évfordulója alkalmából vegyesen válogattunk John Lennon dalaiból

Fellépők: Tasnádi Bence, Várvölgyi Szabolcs


Rózsák

július 14. szerda 20:30

Az egyetemfoglalás inspirációs és rapid közösségformáló hatása az osztályunkból hamar zenekart kovásolt. Megalkottuk névadó dalunkat, a Rózsákat, a Dakh Dougthers együttes Rozy című számának feldolgozásával. Nagyot néztünk, mikor néhány nyilvános megjelenés után meghívást kaptunk az - akkor még- egydalos bandával a Major fesztre. Örömmel láttunk neki újabb számok elkészítésének, a végeredményt pedig mi is kíváncsian várjuk...


BEKVART

július 14. szerda 21:15

A Bánfalvi Eszter Kvartett (avagy röviden: BEKVART) 2010-ben alakult a Kaposvári Egyetem színművész hallgatóiból. Az akkori osztály másodéves zenés mesterség vizsgájának témája Cseh Tamás dalai voltak, és egy annyira jól sikerült koncert jött létre, hogy bejárták vele az országot, és egyértelművé vált számukra, hogy érdemes folytatniuk a zenélést, így született meg a zenekar.

A névről röviden: rosszabbnál rosszabb ötletek után a legrosszabbra esett a választásuk, hiszen nem négyen vannak, Bánfalvi Eszter nem a zenekar tagja és nem is jazz-t játszanak. A műfaji meghatározás: csajozós rock. A zenekar különlegessége, hogy tagjai végzett színészek és fellépéseiket igyekeznek show jellegűre formálni – a színpadon 6-8 ember áll, többen több hangszeren is játszanak, ezzel is izgalmasabbá téve a produkciót.

Fellépők: Formán Bálint, Keresztény Tamás, Horváth Szabolcs, Lábodi Ádám, Kárpáti Pál, Mátó Gergő, Garami Sámuel Miksa


Harmadik Figyelmeztetés

július 14. szerda 22:45

A Harmadik Figyelmeztetés színészzenekar 2009-ben alakult a Pesti Magyar Színházban Gémes Antos kezdeményezésére. Jellegzetessége, hogy bár feldolgozásokat játszanak, de egyedi stílusban. Repertoárjuk zenei gegek összessége.

A dalokat ötletelgetés alapján választják és alakítják ki olyan számokból, amik táncolhatóak és népszerűek. Természetesen színész mivoltukat sem tagadják meg, a koncerteken felcsendül egy-két musical, rockopera dallam is. Minden számot átdolgoznak, legtöbbször mashupok formájában úgy, ahogy előttük még nem játszották – ez az egyediség vált a zenekar profiljává. Minden dalukban van nem várt fordulat, egy-egy csattanó, geg. Feldolgozásaik leginkább rockosak, de vannak unplugged hangzásúak is.

Fellépők: Gémes Antos, Fillár István, Cserna Antal, Wagner-Puskás Péter, László Zsolt, Pethő Gergő


Harmonia Garden

július 15. csütörtök 17:30

A zenekar közös nyelve a swing, ezen belül pedig a Django Reinhardt-i manouche swing, melyben a tradicionális magyar népzenei elemek, a hagyományőrző magyar nóta és csárdás motívumai fűződnek össze a klasszikus és a századforduló elejei európai jazz-zel, amit a 20-30-as években a belga származású Django Reinhardt és hegedűse Stéphane Grappelli indított útjára. Ennek hatására lüktetésében a finom elegancia, és az ördögien virtuóz technika elevenedik meg. Ez alkotja a zenekar egyedi hangzását, amit ők Hungarian Django Swingnek neveznek.


Diabolus In Musica

július 15. csütörtök 19:00

A Diabolus In Musica az Ørdøg kistestvére, két akusztikus gitárra, hegedűre és két énekre hangolva. Némi kortárs irodalom és torzítás nélküli metál, avagy "Ørdøg-dalok és más dalok, olyanok, amiket máskor másképp játszunk, és olyanok, amiket máskor nem játszunk sehogy".


Parno Graszt feat. Szirota Jennifer

július 15. csütörtök 21:30

Az egyik legeredetibb, tradicionális cigány zenét játszó zenekar a Nyíregyházától 15 km-re lévő Paszab faluból gyökerezik és az egy családból származó tagjai, a mai napig ott élnek. A közel 30 éve létező banda igazán 2002-ben robbant be a köztudatba, amikor első lemezük a „Rávágok a zongorára” az európai rádiók által összeállított world music chart 7. helyére lőtte be magát. Azóta számtalan díjat, elismerést begyűjtöttek, zenéjükkel bejárták szinte az egész világot, koncerteztek Európa szinte összes országában, Kínában, Indiában, USA-ban, Mexikóban, Dél-Koreában, Izraelben, stb. A zenekar alapvetően autentikus cigány zenét játszik, de számtalan saját szerzeményük, illetve egyedi feldolgozásuk is van (Quimby, AC/DC, stb. dalok). Koncertjeiken a semmihez sem fogható dinamikus előadásmódjukkal, a színpadról leáramló energiájukkal jellemzően szinte „felrobbantják a nézőteret”. 2016-ban a „Már nem szédülök” c. szerzeményük „A Dal” Eurovizíós Dalfesztivál válogatójának döntőjébe.


Dante

július 16. péntek 21:30

Krómozott fémlap helyett a rozsdás csavar feje, első kiadású Ady kötet, az új kés helyett öregapád bicskája. Talán ez a Dante-életérzés. A dalok nagyrészt Máté verseit vették alapul, amiket többnyire Domán álmodott kottára. A páros 2018-ban kezdte lefektetni a zenekar alapjait, egy színészlakás konyhájában. Mindenhez hozzányúltak ami nem fekete és fehér, alapvetően csak az foglalkoztatta őket, hogy valami olyannal álljanak elő, ami él. Aminek szaga és íze van, amit érdemes elmesélni, amit jó ha hallasz. Amit hallanod kéne. Persze a Dante akkor kezdett el macska alakot ölteni, amikor Petya belefújt a trombitába, Áron dudaszólója felnyávogott, és valósággal doromboláshoz fogott, amikor megérkeztek Fátyesz dobtémái. A cicára a bajuszt, egy évvel később D. Varga Ádám basszusszólamait tették fel.

Tagok:
Varga-Huszti Máté – ének, gitár, vokál
Szép Domán – gitár, szájharmonika, ének, vokál
Várai Áron – furulyák, duda, moldvai dob, ének, vokál
Herczegh Péter – trombita, vokál
D. Varga Ádám – basszusgitár, vokál
Muhi Áron – dobok, trombita, tenorkürt, vokál


Zuboly

július 16. péntek 22:45

A Zuboly kicsit olyan, mintha a Négyszögletű Kerek Erdő zenekara lenne. Nem csak ismerósnek tűnik minden szám valami régi slágertől, de ezeket valami ősi dologhoz kapcsolva - legyen az népdal, műdal ízletes hazaivá válik minden, miközben belevegyül a világunk: beatbox, Rap, jazz, rock, musical, operett, opera, cigányzene, country... Kész dráma! Kérsz taslit?


Major zenekar

július 17. szombat 21:45

A Major zenekar időtlen idők óta halad a független és valóban eredetinek mondható szórakoztató popzene hajszálvékony útján. Töretlen jókedvvel és optimizmussal átitatott műsoruk mindig páncélként védelmezi közönségüket, a világ zsibbasztó nyílzápora elől, ami nemcsak kizárólag a koncert idejére hatásos!
Amit nem hagyhatsz ki, az egy jó kis Major koncert, a fantasztikus Völgy Majorban ahol Sanyi, Zénó, Balázs és Norbi ténylegesen meg fognak őrülni, de legalábbis tesznek róla hogy emlékezetes koncert élményed legyen!
MIndezt tetézték azzal hogy elkészítették a fesztivál hivatalos himnuszát is, amit természetesen Te is hallhatsz, ha eljössz és megnézed őket és táncolsz egy jót...
-A füvön mezitláb!


hiperpetya akusztika 2021

július 17. szombat 23:15

Az epikus sztárzenekar ismét fellép. Nincs mese: a tavalyi elképesztő sikereket megismétlendő a k2 Színház holdudvara meghökkentően felejthetetlen zenés estet ad ezen az estén, mert miért ne. Avagy feldolgozások színészektől, színésznőktől, rendezőktől akusztikusan, loop pedállal, jókedvvel, vokálokkal és megkérdőjelezhető humorral. Klasszikusok és nem klasszikusok a pogózás, vonatozás és fesztiválbúcsúztatás fényében, jegyében. Tőlünk, nektek. A lényeg, hogy szeretetből. Kirúgjuk a fesztivál oldalát!

Sztárfellépők:
Dobó Enikő – ének, asmr
Domokos Zsolt – ének, bajusz
Piti Emőke – ének, taps, csettintés
Gyöngy Zsuzsa – ének, pantomim
Bán Bálint – ének, eszkimó
Borsányi Dániel – ének, érzelmek
Formán Bálint – ének, zongora, szóviccek
Horváth Szabolcs – ének, szólógitár, fedotyik
Benkó Bence – gitár, ének, prozódia
Király Dániel – ének, loop, pedál
valamint Fábián Péter – minden


Orbán Bori és Pánczél Kristóf

július 18. vasárnap 15:45

Orbán Borbála 16 éves korától énekel francia sanzonokat. 2019-ben felvételt nyert a Pesti Magyar Színiakadémiára és jelenleg a Thália Tanoda növendéke. Kelecsényi László "Egy párizsi veréb" című darabjában számára írta Edith Piaf főszerepét, amely az óbudai Kulteában kétszer is előadásra került. 2019-ben Miquéu Montanaro 10 dalt írt neki. Repertoárja a népdaloktól kezdve a sanzonokon és régi slágereken át a jazzig terjed.

Pánczél Kristóf 2007-ben diplomázott a Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem debreceni tagozatán énekművész, -tanár szakon. 2007 és 2011 között Zalaegerszegen tanított magánéneket, hangképzést tanított és zongoristaként fellépett a Hevesi Sándor Színházban és a Griff Bábszínházban, a város képviseletében énekesként közreműködött szlovéniai és lengyelországi koncerteken, ünnepségeken. 2011 óta Budapesten tanít, a Józsefvárosi Zeneiskolában, énekesként valamint zongorán, orgonán, csembalón rendszeresen lép fel, repertoárja a régizenétől a sanzonokon át a jazz-pop műfajig terjed.

Orbán Bori és Pánczél Kristóf az Etűd Konzervatóriumban ismerkedett meg, ahol Kristóf klasszikus éneket és hangképzést tanított Borinak. Ekkor merült fel bennük a közös munka lehetősége, mivel Kristóf remekül kíséri a sanzonokat és a jazz standardokat is. A Duna Tv Család barát magazinjában szerepeltek 2017-ben 2018-ban és 2019-ben is továbbá a Heti Tv-ben 2019-ben. 2016-tól a Pozsonyi Piknik rendszeres fellépői. 2019-től 2020-ig az Újpesti Rendezvénytéren az Istenes László által rendezett Ők2en Talkshow rendszeres, havi fellépői voltak.


Mattroz - Hunyadi Máté és Bencsik Levente

július 18. vasárnap 16:45

"Hangokkal generált idő múlás, arany és sár, öröm és bánat. Frekvenciák orgiája, minden felhang a semmibe tart. Lüktető élni akarás, lassan úszó emlék- dallamfoszlányok, távolba néző kiáltás, földre vonó pillanathajhászat. Tengerre! (Itt maradnak)"
/Tvitgentrøl Bedrippo/


Gyereknek bátor - Beck Zoli szerzői estje

július 18. vasárnap 18:30

„valahogy borzasztóan hangzik minden elnevezése egy ilyen estének. te mit írnál ki? szerzői est, önálló est, akusztikus koncert, pódium, vagy ilyenek. nem akarom felsorolni az összes lehetséges hülyeséget. írtam egy csomó dalt, azokból játszom. meg néha mások dalait is. úgy, mintha az enyémek volnának. van nálam gitár, ukulele, egy minizongora, kazu, szájharmonika, olyan hangszerek, amiket meg tudok szólaltatni, és beférnek az autómba. (mondjuk, ha ez szervezné az estét, akkor a papa zongoráját is vihetném.) és néha szomorú, néha meg vicces az, ami történik. de valami történik. például hasznos a gitározni tanulóknak, mert le tudják szedni a dalok első változatának akkordjait. kézről.”

Beck Zoltán a 30Y és a Bezzeg a kurva Beckek zenekarok énekese, dalszerzője.
Akusztikus hangszerelésű szerzői estjének címe Gyereknek bátor.


Belmondo

július 18. vasárnap 20:15

A Belmondo zenekart Czutor Zoltán alapított a 2005 végén, korábbi együttese, a Nyers feloszlása után. A zene iránt elkötelezett, rutinos előadókat keresett, akik szerettek volna valami mást, valami újat kipróbálni. Jó értelemben vett popzenét játszani, ami után még tükörbe lehet nézni.
Stílusuk saját meghatározásuk szerint „beatmetál”. Ebben a rock, a beat, a metál, az RHCP-s funk elemek szabad játékossággal keveredhetnek ’horribile dictu’ akár sanzonos, akár diszkós elemekkel is.


A 3 bohém tenor

július 18. vasárnap 22:00

Három budapesti tenorista, akik úgy gondolják, hogy a népszerű operaáriák könnyed, fesztelen előadásmóddal és könnyűzenei elemekkel fűszerezve különleges élményt adnak az igényes zenét kedvelőknek és a laza kikapcsolódásra vágyóknak egyaránt.
Gippert Béla, Hajdú András és Kóbor Tamás klasszikus operaénekesi karrierjük mellett szívesen kirándulnak a crossover stílus felé, és humorral fűszerezett előadásukkal bebizonyítják, hogy Puccini, Verdi és Tosti mellett bátran megfér Franc Sinatra, Elvis Presley vagy akár Tom Jones zenéje is.