PROGRAMOK


CSÍK ZENEKAR

szeptember 12. 20:00 | Nagyszínpad

Kevés zenekar mondhatja el magáról, hogy már 30 éve töretlen erővel, az idő, a divatok múlásával nem törődve, a nehézségeket leküzdve, a sikereket ügyesen kezelve létezik és dolgozik.

Nos, ez a Csík Zenekar.
Jövőbeli műsorainkban a közönségünk által szeretett igényes, sokszínű zenei világunkat visszük tovább az új dalainkban, miközben megidézzük azokat a régi szép összeállításokat is, amelyek nemcsak a mi szívünkben, a közönségünk lelkében, hanem az utóbbi évtizedek magyar zenei palettáján is nyomot hagytak végérvényesen.


Majorka Színház: Pártás királylány

szeptember 12. 10:30 | Csűr

- Avagy a király, aki nem akarja férjhez adni a lányát.-

Magyar népmese alapján készült a mese, amelyből kiderül, hogy a szívnek nem lehet parancsolni. Van benne ármány, szerelem, háború, sőt rögtönzött katonai kiképzésben részesülhet egy bátor néző is. A sok humorral, énekkel, citeramuzsikával tarkított előadásban megjelenik a boszorkány, oroszlány és sárkány, és végül a király mégiscsak enged a világ rendjének és a szerelmesek egymáséi lesznek.

Ajánlott korosztály: 3 éves kortól.


Nyírettyű Népzenei Együttes

szeptember 12. 11:30 | Csűr


Violin király története - Joós Tamás énekmondó

szeptember 12. 14:30 | Csűr

A „Violin király és Hanga királykisasszony” c. mesét Szász Ilona dramaturg kifejezetten Joós Tamás előadóművész számára íródott interaktív játék, amelynek fő célja több népi hangszer (tekerő, koboz, citera, furulya, doromb, csörgődob, esőbot) játékos bemutatása és a gyerekek általi megszólaltatása, mesekeretbe ágyazva.

Hol volt, hol nem volt, volt egyszer egy hatalmas birodalom, a hangok országa, Pentatónia. Hogy milyen volt ez az ország? Nem volt se északon, se délen, se keleten, se nyugaton, de ott volt mindenütt: a földön, a vízben és a levegőben. Ez a birodalom tele volt csodálatos hangokkal, szépséges dallamokkal, varázslatos muzsikával. A mese folytatásaként az előadásból megtudhatjuk, hogy mi történt a királykisasszonnyal, hogyan veszítette el és szerezte vissza a hangját az ördögtől a közreműködő gyerekekkel.

Írta és színpadra alkalmazta: G.Szász Ilona
Jelmez: Kires Ica
Báb: Bartal Kiss Rita
Zene: Joós Tamás
Játssza: Joós Tamás énekmondó és a résztvevő gyerekek


Majorka Színház: A király nyulai

szeptember 12. 16:00 | Csűr

Jártunk, keltünk a világban, hát egyszer csak szembe jött ez a litván népmese. Mi azonban fölismertük, hogy akár magyar is lehetne. Rá is bukkantunk, de az eredeti címét megtartottuk.

„Azé a királylány és a fele királyság, aki megőrzi a király nyulait!”
Három fivér tesz próbát, de csak a legkisebbnek sikerül, aki megosztja hamuba sült pogácsáját a rejtélyes koldussal. Jutalma egy csodakürt, amelynek szavára mind visszajönnek a szemtelen nyulacskák. A közönségből verbuvált király és királylány is megpróbálnak csellel nyulat szerezni a legénytől, mindhiába.

Mit csinálna Ön, ha király lenne?
Hogyan töltsünk meg egy zsákot hazugsággal?
Hogy szalad szét száz nyúl a nézőtéren?
Erre is választ kap, aki megnézi előadásunkat.


Operabeavató: Bánk Bán

szeptember 12. 17:15 | Csűr


Kakasy Dóra: KarantÉnidő

szeptember 12. 18:30 | Istálló


Vitéz László Bábjáték-automata

egész nap

Interaktív bábjáték-automata, amelyet a Kolibri Színház két művésze üzemeltet. Remek kikapcsolódás gyerekeknek és szüleiknek egyaránt!


Bartha Kata Molyoldája

egész nap

régmúlt játékaink:
Visszarepülünk az időben, körülbelül 100 évet.
Olyan játékokat gyűjtöttünk / gyűjtünk / össze, melyeket vagy már elfelejtettünk vagy játsszuk, de más formában vagy esetleg ugyan úgy játsszuk ma is, de nem tudjuk, milyen régi játék is van a kezünkben..
Megpróbáljuk visszahozni a századelő hangulatát. A megvalósításban az arculatban.<>